13. Telekom Night Run BUDE OPAŤ ZELENÝ

13. ročník Telekom Night Run bude mať prívlastok zelený. Záleží nám na životnom prostredí a čistote bežeckých trás, na ktorých behávame. V spolupráci s Telekomom sme sa tento rok rozhodli, že naša „bežecká“ stopa bude čo najekologickejšia. Toto sú naše „zelené“ aktivity: ONLINE REGISTRÁCIA – už žiadne papierové prihlášky. ZDRAVOTNÉ VYHLÁSENIE ONLINE ONLINE INFORMÁCIE o behu posielame prostredníctvom newslettra. […]

10. June 2021

img

13. ročník Telekom Night Run bude mať prívlastok zelený.

Záleží nám na životnom prostredí a čistote bežeckých trás, na ktorých behávame. V spolupráci s Telekomom sme sa tento rok rozhodli, že naša „bežecká“ stopa bude čo najekologickejšia.

Toto sú naše „zelené“ aktivity:

  1. ONLINE REGISTRÁCIA – už žiadne papierové prihlášky.
  2. ZDRAVOTNÉ VYHLÁSENIE ONLINE
  3. ONLINE INFORMÁCIE o behu posielame prostredníctvom newslettra.
  4. ONLINE VÝSLEDKY – už žiadna tlač výsledkových listín. Výsledky budú dostupné cez sms, ak bežec zadá pri registrácii svoje telefónne číslo, alebo na stránkach časomiery.
  5. ONLINE DIPLOM na stiahnutie.
  6. SEPAROVANIE ODPADU na podujatí – v celej technickej zóne a na centrálnom Námestí M. R. Štefánika budú na odpadky pripravené smetné nádoby na separovaný zber. Následne, vďaka spolupráci so spoločnosťou OLO (Odvoz a likvidácia odpadu), budú príslušné smetné nádoby odvezené na skládky podľa druhu odpadu.
  7. ODPADKOVÉ ZÓNY NA TRATI A V CIEĽOVOM KORIDORE  – za občerstvovacou stanicou na trati budú vytvorené viditeľne označené zóny na odpadky, aby sme znížili množstvo neporiadku v okolí trate. To isté platí aj pre zónu v cieľovom koridore.
  8. POHÁRIKY Z RECYKLOVATEĽNÉHO PAPIERA – na občerstvovačke na trati nenájdete už žiadne plastové poháriky ani PET fľaše. Jediné PET fľaše a plechovky budú pre bežcov pripravené v cieľovej zóne.
  9. ELEKTROMOBILY AKO SPRIEVODNÉ VOZIDLÁ – záleží nám aj na čistote ovzdušia a tiež na intenzite hluku v nočných hodinách. Z tohto dôvodu využijeme ako sprievodné vozidlá elektromobily. 
  10. BICYKLE PRE NAVIGÁTOROV A ORGANIZÁTOROV na trati.
  11. ÚSCHOVŇA BICYKLOV – bežci majú možnosť prísť na nočný beh na bicykli alebo kolobežke a využiť stráženú úschovňu zadarmo.
  12. RECYKLOVATEĽNÁ OBÁLKA so štartovým číslom – už žiadne štartové balíky v igelitkách. Štartové číslo vám odovzdáme v obálke z recyklovateľného papiera.
  13. ŽIADNE LETÁKY partnerov v štartových balíkoch – netvoríme zbytočný odpad a dôležité informácie o behu ako aj podporných aktivitách partnerov posielame už len online.
  14. ONLINE MAGAZÍN – netvoríme zbytočný odpad a preto aj oficiálny magazín podujatia, kde nájdete všetky podstatné informácie o akcii posielame len v jeho online podobe (nájdete ho aj v appke podujatia).
  15. INFO LETÁKY Z RECYKLOVATEĽNÉHO PAPIERA – dopravné informácie k nočnému behu, ktoré budú distribuované obyvateľom Starého Mesta a Ružinova, budú tlačené na recyklovateľný papier.
  16. PLOGGING TRÉNINGY – záleží nám na životnom prostredí a zvlášť na čistote trás, kadiaľ behávame. Preto sme do Telekom bežeckých prípravných tréningov zaradili počas leta a jesene aj niekoľko špeciálnych Plogging tréningov, kedy si na danej trase nielen zabeháme, ale ju aj vyčistíme od množstva odpadkov.
  17. ZAHRIEVACIE PLÁŠTE V CIELI – ak sa po behu potrebujete zahriať, budú pre vás plášte pripravené na vyžiadanie. Paušálne ich už nerozdávame.
  18. POUŽITÉ REKLAMNÉ BANNERY – z reklamných bannerov, ktoré po behu už opätovne nevyužijeme, vyrobíme tašky a batohy. Takto aj nepotrebným veciam vdýchneme opäť nový život a prispejeme tak k udržateľnosti podujatia.
  19. CENY PRE VÍŤAZOV – víťazi jednotlivých kategórií dostanú aj tento rok originálnu živú trofej v podobe zelených bonsaj stromčekov.
  20. EVENTOVÉ TRIČKÁ A ČELENKY opäť pripravia naši kamaráti zo slovenskej firmy Abraka, ktorí používajú ekologické a recyklovateľné materiály na výrobu svojich textílií.
  21. INICIATÍVU 10 000 STROMOV podporíme spolu s generálnym partnerom aj v tomto roku. 1,- euro za každého jedného prihláseného a zaplateného účastníka a rovnako 1,- euro z každého predaného oficiálneho eventového trička venujeme na výsadbu stromčekov v Bratislave a okolí po dohode s Hlavným mestom SR Bratislava. Takže aj v tomto roku prispieva a pomáha každý z vás svojou účasťou spraviť z Bratislavy ešte zelenšie a krajšie mesto.
  22. DESATORO BEŽCA – 10 jednoduchých vecí, ktoré môžeš zmeniť a získať návyky ktoré šetria životné prostredie

Veríme, že týmito novinkami potešíme aj vás ako účastníkov podujatia Telekom Night Run. Ak nám navyše pomôžete s rešpektovaním všetkých zelených výziev, prispejeme tak spoločne k bežeckému podujatiu, ktoré bude udržateľné a po ktorom neostanú v uliciach mesta kopy odpadkov.   Tešíme sa na vašu účasť a ďakujeme za zodpovedné správanie sa voči životnému prostrediu J.